hits

xoxo

YOUR TAGLINE HERE

Fra nav til fast stilling.

 • Publisert: 24.04.2018, 22:07
 • Kategori: Blogg
 • Min historie i helse og omsorgs tjenesten.

  Mens jeg gikk via nav på et jobbkurs var målet jobb/praksis plass. Jeg har aldri trodd jeg vill tørre å prøve meg i helse og omsorgs tjenesten, men jeg pusha meg selv og fikk praksis på langtids på sykehjem.

  Jeg skal ærlig innrømme at det var ganske hardt og krevende, i tillegg så var jeg i en periode av livet mitt som var både og, kanskje ikke akkurat så voksen og reflektert sånn som jeg er nå, og jeg har vokst veldig på å kunne jobbe med mennesker.

  Etter en lengre praksis periode, ble jeg beredskaps vikar, jobbet forsåvidt en del. De som jobber innen helsetjenesten som ufaglært vet at det går i perioder når det kommer til å få nok jobb.

  Etter noen år så valgte jeg i fjor å søke på en nattevakt stilling, (skal sies at jeg har helt angst for å skrive søknader og intervju). Men det gikk bra, det gikk så fantastisk bra at de faktisk valgte meg. Og jeg vil takke alle som har vært med å forme og prege meg, å ha gjort meg fokusert på jobben jeg gjør og viktigheten av å være medmenneske og rutiner.

  Nå etter å ha gått i stillingen min en stund, og litt lite vakter fra sykehjemmet valgte jeg å pushe meg litt til, jeg trives veldig godt under hjemmetjenesten og føler meg godt ivaretatt og velkommen som helt ny.
  Jeg har på mandag og tirsdag (idag) hatt opplært med to fantastiske damer i hjemmehjelpen. Og jeg er så glad for all rosen jeg har fått, jeg er ikke et menneske som tar ros.. Jeg fokuserer heller på konstruktiv kritikk for å hele tiden bedre meg så oppgaver blir gjort på skikkelig vis. Jeg gikk på opplæring med fult fokus og klar til dyst, og det er så deilig å høre når noen sier at jeg egentlig ikke hadde trengt opplæring, og det på grunn av at de ser at jeg takler arbeidsoppgavene bra og at jeg i tillegg viser at jeg er genuint interessert i brukerens beste.

  Jeg prøver å ha mitt kritiske blikk uansett jobb, for jeg vet hvor viktig det er å kunne observere. Og jeg føler selv som assistent at jeg har fått god erfaring og opplæring av kjempe flinke og dyktige kollegaer.

  Så dette er på en måte en takk, en takk for de som har hatt trua på meg, pusha meg, gitt meg ros, gitt meg konstruktiv kritikk, gitt meg selvtillit til å kunne takle en slik jobb.

  Jeg elsker jobber min, det er i perioder tungt for kroppen min som ikke alltid har like mye energi, men jeg anser meg ikke som arbeidsky, snarere tvert imot. Fra å gå i fra nav til å plutselig ha så mange muligheter og ikke minst like hva man gjør, gir meg så utrolig mye. Det er ikke bare rosen rødt, men det er så ekte og rått, det er mennesker i alle former, farger, kulturer, kjønn you name it. Å jeg digger det.

  Jeg håper jo at jeg kommer inn på skole og etterhvert kan få avlagt fagprøve, det er i hvertfall mitt største mål hittil, ettersom jeg har bestått teorien. Å det er takket være mennesker som har lært meg så mye jeg ikke viste.

  Jeg har gått i fra å være helt fra meg og oppgitt til den fantastiske saksbehandleren min på nav, til å faktisk ha en fast nattevakt stilling, og mulighet til å kunne ta på meg mer arbeid.  Det skal sies at saksbehandleren jeg hadde var et medmenneske, virkeligheten. Uten henne hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag.

  Tusen takk.

 • Publisert: 24.04.2018, 22:07
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar